luni, 10 mai 2010

Dna profesoară Claudia Ţîţu transmite -Succes pe toată linia: Rm. Vâlcea, Cluj, SAN REMO. Iată -pe scurt- povestea! FELICITĂRI!






Festivalul International de Teatru pentru elevi de la Cluj, editia a 10-a, s-a desfasurat in perioada 16-19 aprilie 2010.Contrar primelor trei editii la care am participat consecutiv cu trupa de liceu "Irezistibilii", anul aceasta am pregatit o adaptare moderna a piesei "Scufita Rosie" cu o trupa de gimnaziu (clasela 7A si 5A) : Denis Titu, Claudia Stefania Balta, Stefania Cerciu, Robert-Marian Titu, Stefan Tudora, Leonard Popescu,Ramona Traistaru Alex Banu,Carina Dasoveanu, Miruna Mihalcea si Florin Madularu.Am lucrat timp de 3 luni si cred ca cel mai important lucru pe care l-am reusit a fost ca au ajuns sa lucreze ca o echipa. Iar rezultatele au fost de-a dreptul spectaculoase!!! Aflati in competitie cu alte 13 trupe din Cluj-Napoca si alte orase din tara, elevii mei au starnit ropote de aplauze intr-o sala plina pana la refuz. Nici urma de balbaieli sau nesiguranta din partea unor elevi aflati pentru prima data in fata unui public numeros si necunoscut!...Numele colegiului nostru a fost rostit de 7 ori in cadrul festivitatii de premiere !!!
Premiul 1- Cel mai bun actor in rol principal: Denis Titu
Premiul 2- Cea mai buna actrita in rol principal: Claudia Stefania Balta
Cea mai buna actrita in rol secundar: Stefania Cerciu
Cel mai bun cuplu de naratori: Robert- Marian Titu si Stefan Tudora
Cel mai bun joc de cuvinte: prof. Claudia Titu
Premiul 1: Cea mai buna trupa de teatru
CEL MAI BUN SHOW AL FESTIVALULUI
Pentru cei care nu stiu prea multe despre calitatea pieselor prezentate la festivalul de la Cluj, as vrea sa va spun doar un lucru: piesa care a obtinut acolo locul 2 pe echipe si alte (doar...) 3 premii, au participat la Festivalul Mondial de Creativitate in Scoli din Sanremo, Italia (21-25 aprilie) si au obtinut Locul 1 ( gimnaziu). La aflarea acestei vesti, elevii mei au inceput deja sa viseze la Sanremo...Daca acest gand ramane in domeniul posibilului deocamdata, cele 7 premii sunt o certitudine a talentului si perseverentei lor!!! Sunt mandra de ei!!!
Profesor Claudia Titu
Cum se ajunge la un festival in afara granitelor tarii? Nimic mai simplu.E nevoie doar de o trupa de teatru talentata foc si incapatanata sa treaca peste obstacolele financiare inerente unui proiect costisitor. In mai putin de zece zile de agonie am reusit sa strangem vreo 100 miolioane lei vechi(!!!) din sponsorizari, astfel ca frumoasa noastra indrazneala nu a ramas doar un vis...Dimpotriva, tot ce s-a intamplat dupa plecarea noastra din tara (miercuri - 21 aprilie) a fost menit sa ne bucure cu prisosinta si sa ne faca sa uitam toate greutatile de pana atunci.In drum spre Sanremo am vizitat Venetia cu canale sclipind in soare si gondole aparent delicate, ne-am lasat prinsi intr-un suvoi necontenit de lume in fermecatoarea piata San Marco, am cumparat masti cu iz de carnaval drept suveniruri pentru cei dragi... Concursul de vineri dimineata a fost o ultima incercare a nervilor. Intrucat nu ne incadraseram in programul initial prezentat in brosura festivalului, nimeni nu stia de noi in afara de juriul compus din trei personalitati ale lumii artistice italiene si alte sapte-opt persoane... Am prezentat adaptarea moderna a piesei "A Douasprezecea Noapte"... Plimbarea ulterioara prin Sanremo a fost exact ceea ce ne trebuia pentru a ne linisti si a ne bucura totusi de implinirea unei dorinte arzatoare. Sanremo s-a dovedit a fi un oras cu lamai si palmieri scaldati in soare si briza Marii Ligurice, cu case cochete si sere cocotate pe dealuri terasate pana la inaltimi la care nu te-ai fi asteptat sa le vezi. Excursia de a doua zi la Monte Carlo a fost partea cea mai grozava a intregii calatorii... Trebuie sa-i avertizam pe cei care ajung acolo si sunt firi mai sensibile ca luxul opulent poate cauza grav sanatatii... Duminica a fost ziua cea mare, iar premiantii de la categoria Teatru au fost lasati ultimii... De parca ne mai putea mira ceva... La capatul a 4 ore de momente artistice si premieri de la categoriile muzica, dans, filme de scurt metraj, moda, etc. numele stalcite ale colegiului si orasului nostru au rasunat pe scena unui festival care a adunat in jur de 2000 participanti. Printre acestia cei mai buni la teatru ocupand LOCUL I au fost: Larisa-Irene Titu, Alex Adam, Antonio Nacov, Raluca Carjan, Emilia Ceapa, Carina Covasa si Bogdan Gologan. Cu aceasta trupa minunata am ras si am plans de bucurie la sfarsitul unei calatorii "in tara minunilor"!... Profesor Claudia Titu

Niciun comentariu: