vineri, 28 mai 2010

Bravo, Heliana! Şi Evelyn!


La Concursul Naţional "Nicolae Labiş", mai 2010, Helianei Bogdan din cls. a XI-a F i s-a acordat MARELE PREMIU la secţiunea poezie.

Iată cum a fost apreciată Heliana:

"Diverse anchete (vezi, de pildă, cea iniţiată de Bogdan Creţu la Paradigma) par a vesti secătuirea douămiismului poeticesc. Graba cu care, la noi, apar – decretate decenal – noi promoţii, inflaţia de concursuri şi premii, alinierea la mode etc. devalorizează, de fapt, peisajul liric. Şi împiedică detectarea vocilor autentice. Fiindcă, reamintesc un truism,în literatură contează soliştii, nu coriştii. O astfel de voce pare a fi vâlceanca Silvia-Heliana Bogdan, încă liceeană; urmând, fireşte, a se vitaminiza cultural dar impresionând încă de acum prin siguranţa tonului. Străină de „autenticismul” agresiv şi pornolirismul contagios, înţelegând că „despărţirea e o râie”, ştiind că poezia rămâne colacul de salvare într-o lume dezvrăjită: „m-am născut din cerneală / şi-am rămas un trup rătăcitor / căutându-mi perechea”.
Bine ai venit, Heliana!"
Profesor univ. dr. Adrian Dinu Rachieru,
Preşedintele juriului Concursului Naţional „Nicolae Labiş”

Menţionez că şi Evelyn Oprea din aceeaşi clasă, a XI-a F, a obţinut PREMIUL III pentru poezie. De asemenea, trebuie să evidenţiez şi intenţiile epice ale Helianei, care a fost apreciată cu o menţiune la secţiunea proză.

3 comentarii:

Grațiela spunea...

Felicitari fetelor! Ne mandrim cu voi!!

Radu spunea...

Felicitari! Sa speram ca vom mai avea ocazii precum aceasta! Bravo!!!=D>

Andi spunea...

Felicitari!! niste premii bine meritate...La cat mai multe realizari!